Eläkeläisten arkea

Yhdistystoiminnasta

Yhdistystoiminnan kulta-aikaa oli sotien jälkeinen aika. Tunnettiin yhteenkuuluvuutta ja yhteisöllisyys oli katoamassa. Miten sitten elvyttää yhdistystoimintaa? Siihen ei ole patenttilääkettä, mutta hyviä neuvoja. Yhdistykseen liittyminen tarvitsee psykologiaa ja motivaatiota. Nykyajan ihminen ei ole niin johdateltavissa kuin ennen vanhaan, eivätkä houkuttelijat ole niin taajassa.

Miten sitten soveltaa psykologiaa? Siihen ei tarvita poppakonsteja. Siihen tarvitaan vain ihmistuntemusta. Tietoa siitä, mikä ihmistä houkuttaa ja koukuttaa. Kaljaa ja makkaraa ei tarvitse tarjota, vaikka se saisikin jotkut liikkeelle. Joillekin kelpaa henkinen hyvä. Täytyy tarjota jotakin parempaa kuin kilpailijat. Se voi olla siis alaan liittyvää tietoutta tai vaivoihin sopivia apuja.

Mitä sitten motivaatioon tulee, sen tarjottavan tulee olla jotain konkreettista. Alennuksia, etuja, mitä vaan mitä voitte keksiä. Pääasia on, että ihminen kokee olevansa etuoikeutettu, muiden edellä tai yläpuolella. Se koukuttaa. Hyvää jäsenkeräystä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.